Χίος

Τι προτείνουμε να επισκευτείς στη Χίο

Αγία Φωτεινή (Αγιά Φωτιά)

Μια κοσμοπολίτικη παραλία που απέχει μόλις 5' με τα πόδια από το κατάλυμα. Είναι μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες της Χίου με εστιατόρια, beach bars, καφετέριες και mini market. Από εκεί έχει συχνά δρομολόγια λεωφορείου για τη πόλη της Χίου.Στην Αγιά Φωτιά μπορείς να βρεις ομπρέλες και ξαπλώστρες παραλίας καθώς και να κάνεις αθλητικές δραστηριότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις αθλητικές δραστηριότητες και ημερήσιες εκδρομές

Επισκέψου το Kamari Blue Ride

Κάμπος

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιοχές της Χίου,όπου το φυσικό περιβάλλον βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τη τοπική αρχιτεκτονική.

Μη παραλείψετε να επισκεφτείτε το Μουσείο του Μανταρινιού όπου έγγραφα και ιστορικά εργαλεία παραγωγής του τοπικού μανταρινιού εκθέτονται.

Πυργί

Το Πυργούσικο σπίτι έχει ένα μοναδικό διακοσμητικό σχέδιο με μαυρόασπρα γεωμετρικά σχήματα, γνωστά ως ξυστά που θυμίζουν το Ιταλικό γκράφιτι. 

Μαύρα Βόλια

Το κολύμπι στα Μαύρα βόλια είναι μια εμπειρία που δε πρέπει να χάσεις! Τα μαύρα βότσαλα και το άγριο τοπίο είναι το αποτέλεσμα μιας ηφαιστειακής δραστηριότητας του μακρινού παρελθόντος στη περιοχή. 

Μεστά

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά του νησιού χτισμένο σα κάστρο. 

Μουσείο Μαστίχας

Εκτίθεται η ιστορία παραγωγής και καλλιέργειας του Μαστιχόδεντρου και της εξαγωγής της ρετίνης του, κάτι που ενσωματώνεται στο πολιτιστικό τοπίο της Χίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το Mastic Museum.

Το Σπήλαιο των Ολύμπων (Συκιάς)

Αν και το σπήλαιο είναι σχετικά μικρό, το εσωτερικό του είναι γεμάτο από σταλαχτήτες  Although the cave is relatively small, its interior full of stalactites and stalagmites is exceptional, making it one of the best of its kind in Greece 

Nea Moni

An 11th-century monastery on the island of Chios that has been recognized as a UNESCO World Heritage Site

Anavatos

A deserted Medieval – Byzantine tower-village that still preserves its history

Volissos

A village that is built in amphitheatrical style on a hill and on top of it there is a Byzantine castle built in the medieval times here, according to the famous historian Herodotus, Homer lived and wrote his marvelous epics

Need more sightseeing info ?